ارتباط بین استحکام ذهنی و هماهنگی و کیفیت زندگی مردان سالمند
کد مقاله : 1140-CNF
نویسندگان
محمد سیاری *1، مسعود گلپایگانی2، شیرین امیری1
1آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک
2گروه فیزیولوژی و آسیب شناسی دانشگاه اراک
چکیده مقاله
زمینه و هدف: امروزه پدیده‌ی سالمندی به یک مشکل اجتمـاعی و جمعیـت شـناختی تبدیل‌شده اسـت. هدف از پژوهش حاضر ارتباط بین استحکام ذهنی و هماهنگی و کیفیت زندگی مردان و زنان سالمند بود..
روش بررسی: جامعه آماری تحقیق سالمندان مرد و زن شهرستان خرم آباد بودند. 40 مرد سالمند بالای 60 سال به صورت تصادفی در دو گروه 20 نفره تجربی و کنترل (20=n) قرار گرفتند. از آزمون هماهنگ تاندوم گیت برای ارزیابی هماهنگی استفاده شد؛ همچنین از پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36) برای سنجش کیفیت زندگی و از پرسشنامه‌ی 48 سوالی کلاف که مربوط به استحکام ذهنی می‌باشد، میزان استحکام ذهنی آن‌ها اندازه‌گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گردید (۰5/0p<).
یافته‌ها: بین میزان هماهنگی و کیفیت زندگی و استحکام ذهنی، همبستگی مثبت وجود دارد؛ به این معنا که با بالا رفتن استحکام ذهنی افراد میزان هماهنگی و نیز کبفبت زندگی آنان نیز بالا رفته است.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر بیانگر این بود که بین میزان هماهنگی و کیفیت زندگی و استحکام ذهنی سالمندان یک رابطه‌ی مستقیم و معنادار وجود دارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد استفاده از تمرینات تقویت استحکام ذهنی می‌تواند فواید قابل توجهی برای بالابردن کیفیت زندگی و هماهنگی سالمندان داشته باشد.
کلیدواژه ها
استحکام ذهنی، هماهنگی، کیفیت زندگی، سالمندی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است