تاثیر یک دوره تمرینات ثبات مرکزی بر اضطراب مرگ، تعادل ایستا و پویای مردان سالمند
کد مقاله : 1124-CNF
نویسندگان
فرحناز آیتی زاده *1، محمدرضا صادقیان2
1گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکدۀ روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه یزد، یزد،
چکیده مقاله
زمینه و هدف: سالمندی در واقع یک سیر طبیعی از زندگی است که در آن تغییرات فیزیولوژیکی و روانی چشمگیری در انسان رخ میدهد. یکی از راه های تضمین کننده سلامت جسم و روان در سالمندان فعالیت های بدنی روزانه و مرتب می باشد. با ورزش مستمر، منظم و مناسب در دوران سالمندی می توان از بروز مشکلات ذکر شده جلوگیری کرد.
روش بررسی: جامعه پژوهش را سالمندان شهر یزد تشکیل دادند که از این بین 24 سالمند مرد بعنوان نمونه در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. بدین منظور افراد واجد شرایط به طور تصادفی به دو گروه تجربی مردان (12 نفر)، کنترل مردان (12 نفر) تقسیم شدند و در ابتدا همگی پرسشنامه اضطراب مرگ کالت لستر (1969) تکمیل نمودند. گروه تجربی به مدت 6 هفته و هر هفته 3 جلسه در جلسات تمرینی ثبات مرکزی منتخب )تحت نظر کارشناس تربیت بدنی و پرستار) شرکت کردند. در پایان مجدد تمام آزمودنی ها پرسشنامه را تکمیل نموده و همچنین پس آزمونی مشابه پیش آزمون به عمل آمد.
یافته‌ها: نتایج آنالیز آماری پس‌از مداخله تمرینی حاکی از کاهش اضطراب مرگ آزمودنی ها (001/p≤)، بهبود معنی‌دار تعادل ایستا (007/0=p) و تعادل پویا (006/0=p) در گروه تجربی نسبت به کنترل بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده 6 هفته تمرینات ثبات مرکزی موجب کاهش معنادار اضطراب مرگ و بهبود تعادل ایستا و پویای سالمندان دارد. بنابراین پیشنهاد می گردد از این مربیان از روش و برنامه تمرینی در برنامه های سالمندان استفاده نمایند.
کلیدواژه ها
ثبات مرکزی، اضطراب مرگ، تعادل پویا، تعادل ایستا.
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است