تاثیر تمرینات تصویرسازی حرکتی بر تعادل و قدرت عضلات اندام تحتانی سالمندان با سابقه افتادن
کد مقاله : 1104-CNF
نویسندگان
سعید آهار *1، محمد شعبانی تفتی2
1استادیار رفتار حرکتی، گروه تربیت بدنی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
2کارشناسی ارشد رشته یادگیری حرکتی دانشگاه تهران
چکیده مقاله
زمینه و هدف: سقوط (افتادن) یکی از شایع‌ترین رخدادها در دوران سالمندی است. افراد دارای سابقه افتادن به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند. بهبود تعادل و افزایش قدرت عضلات می تواند ترس از افتادن سالمندان را کاهش داده و به کیفیت زندگی بهتر آن ها منجر شود. تحقیق حاضر با هدف تعیین اثربخشی تمرینات تصویرسازی حرکتی بر تعادل و قدرت عضلات اندام تحتانی سالمندان دارای سابقه افتادن انجام شد.
روش بررسی: تحقیق از نوع نیمه تجربی در یک طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 سالمند با میانگین سنی 20/1+15/65 به صورت هدفمند انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم بندی شدند. گروه آزمایش تمرینات تصویرسازی حرکتی را به مدت 5 هفته و هر هفته 3 جلسه 45 دقیقه ای دریافت کردند؛ در حالی که گروه کنترل تمرینی دریافت نکرد. از آزمون تعادل برخاستن و رفتن و ارزیابی قدرت عضلات اندام تحتانی در مراحل پیش و پس آزمون استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد گروه آزمایش در تعادل و قدرت عضلات چهارسر رانی (03/0=p)، دوقلو (02/0=p)، همسترینگ (04/0=p) و ساق پا (03/0=p) پس از دریافت تمرینات بهبود معناداری داشت؛ در صورتی که تغییری در گروه کنترل مشاهده نشد (05/0≤p).
نتیجه گیری: تمرینات تصویرسازی حرکتی به عنوان پروتکل در دسترس، مقرون به صرفه و اثربخش برای جامعه سالمندان پیشنهاد می شود؛ هرچند تحقیقات بیشتر برای تعیین اثرات دیگر این تمرینات به صورت مجزا و ترکیبی مورد نیاز است.
کلیدواژه ها
تصویرسازی حرکتی، تعادل، قدرت، عضلات اندام تحتانی، سالمندان.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر