بررسی نحوه گذراندن اوقات فراغت سالمندان شهر سنندج با تاکید بر فعالیت بدنی
کد مقاله : 1088-CNF
نویسندگان
سمیرا علی آبادی *1، کیانوش عزیزی2، فرزین لطف پوری3
1استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
2دکتری مشاوره، گروه روانشناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
3دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
چکیده مقاله
چکیده
زمینه و هدف: رشد فزاینده جمعیت سالمند و پیامدهای آن باعث شده است که در اکثر جوامع، سالمندی جمعیت به عنوان مسئله ای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. هدف از تحقیق حاضر بررسی نحوه گذراندن اوقات فراغت سالمندان شهر سنندج با تاکید بر فعالیت بدنی بود.
روش بررسی: روش تحقیق حاضر توصیفی بود. جامعه آماری کلیه سالمندان شهر سنندج بودند که به شیوه نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند.ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن از سوی متخصصین مورد تایید قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گردید (۰5/0p<).

یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۴۶ درصد افراد مورد بررسی اوقات فراغت خود را به فعالیت بدنی و ورزش میپردازند که در این میان ۲۶ درصد از افراد مذکور بین ۱-۳ ساعت و ۲۰ درصد افراد بیشتر از ۷ ساعت در هفته فعالیت بدنی دارند. همچنین پیاده روی در بین سالمندان بیشترین درصد فعالیت بدنی را دارا بود (۵۰٪). بین ساعات فعالیت بدنی در سالمندان زن و مرد تفاوت معناداری مشاهده نشد(۶۵/0=p)، اما این تفاوت در نحوه گذراندن اوقات فراغت معنادار بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده فعالیت بدنی و ورزش بیشترین درصد نحوه گذراندن اوقات فراغت سالمندان شهر سنندج را تشکیل می دهد و از این میان پیاده روی در رتبه اول فعالیت های ورزشی است. بنابراین پیشنهاد می‌گردد زیرساخت ها و فضاهای مناسب جهت استفاده سالمندان طراحی و ساخته شود.
کلیدواژه ها
اوقات فراغت، فعالیت بدنی، ورزش، سالمندی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر