تأثیر دوازده هفته توانبخشی یوگا بر درد، ناتوانی وکیفیت زندگی زنان سالمند مبتلا به کمردرد مزمن
کد مقاله : 1053-CNF
نویسندگان
آزاده عسگرپور *1، علی یلفانی2، نوشین منوچهریان3
1گروه علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
2علوم ورزشی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
3علوم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی،دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده مقاله
کمردردمزمن در افراد سالمند دارای علل چند عاملی است، که هم از نظر بیولوژیکی و هم از نظر روانی- اجتماعی می‌تواند منجر به کاهش شدید استقلال و عملکرد عادی روزانه افراد سالمند شود. هدف از تحقیق حاضر تعیین تأثیر دوازده هفته توانبخشی یوگا بر درد، ناتوانی وکیفیت زندگی زنان سالمند مبتلا به کمردرد مزمن بود.
روش بررسی: 28 سالمند بالای 60 سال با میانگین سن (23/4 ± 26/69 سال) بطور داوطلبانه در مطالعه حاضر شرکت و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل (۱4=n) تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرینات یوگا را به مدت 12 هفته 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه انجام دادند. گروه کنترل در این مدت روتین معمول زندگی خود را داشتند. درد، ناتوانی و کیفیت زندگی به‌ترتیب با استفاده از پرسشنامه کیوبک، اسوستری و SF-36ارزیابی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گردید (۰5/0p<).

یافته‌ها: نتایج آنالیز آماری پس‌از مداخله تمرینی حاکی از بهبود معنی‌دار درد (001/0=p)، ناتوانی (001/0=p)، کیفیت زندگی (025/0=p)، در گروه یوگا نسبت به کنترل بود.





نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده 8 هفته تمرینات یوگا تاثیر مثبت و معناداری بر درد، ناتوانی و کیفیت زندگی سالمندان دارد. بنابراین با توجه به اینکه انجام تمرینات یوگا همزمان بر عوامل جسمانی و روحی- روانی افراد اثر مثبتی می‌گذارد، استفاده از این پروتکل تمرینی می‌تواند برای افراد دارای کمردرد مزمن غیراختصاصی مؤثر واقع شود.
کلیدواژه ها
تمرینات یوگا، درد، کیفیت زندگی، سالمندی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است