تأثیر تمرینات باراوسل و ثبات مرکزی بر تعادل پویا و ترس از حرکت در زنان سالمند مبتلا به کمر‌درد مزمن
کد مقاله : 1033-CNF
نویسندگان
عاطفه جعفری *1، مسعود گلپایگانی2
1دانشگاه اراک
2آسیب شناسی و فیزیولوژی
چکیده مقاله
هدف: کمر‌درد از شایع‌ترین مشکلات اسکلتی-عضلانی در سالمندان است که باعث اختلال در انجام کارهای روزانه شده است و 80 درصد افراد در طول زندگی خود، یک‌بار آن‌را تجربه می‌کنند. از مهم‌ترین مشکلات در سالمندان مبتلا به کمر‌درد عدم تعــادل و ترس از حرکت می‌باشد و هدف از مطالعه حاضر ارزیابـی اثـر یـک دوره تمرینـات باراوسل و ثبات مرکـزی در خانه بـر تعـادل پویـا و ترس از حرکت در زنان سالمند مبتـلا به کمر‌درد مزمـن بـود.
روش و بررسی: مطالعـه حاضـر نیمه‌تجربی با طـرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گـروه کنتـرل بـود. به‌همیـن منظـور، 36نفـر از زنان سالمند بالای 60 سال مبتـلا به کمر‌درد غیراختصاصـی به روش تصادفـی در 3 گـروه انتخـاب شـدند. گـروه های تجربـی به مـدت هشت هفتـه، هـر هفتـه سـه جلسـه، تمرینـات باراوسل و ثبات مرکـزی را انجام دادنـد. به‌منظور ارزیابـی تعـادل پویـا و ترس از حرکت به ترتیـب از آزمون تعادلی ستاره و مقیاس تمپای اسـتفاده گردیـد. جهـت تجزیـه و تحلیـل آمـاری از آزمون تحلیل کواریانس در سطح معنی‌داری (0.05≤ ɑ) اسـتفاده شـد.
یافته ها: در یافته های تحقیق تفاوتی معنی‌دار در تعــادل پویــا و ترس از حرکت هر دو گــروه تمرینــات باراوسل و ثبات مرکــزی مشــاهده شد(p≤0.05) در‌حالیکه این تغییــرات در گــروه کنتــرل معنی‌دار نبــود.
نتیجه گیـری: نتایـج پژوهـش نشـان داد تمرینـات باراوسل و ثبات مرکـزی به‌طور مشابهی بـر تعادل پویا و ترس از حرکت در زنان سالمند مبتـلا به کمر‌درد مزمـن تاثیـر معنی‌داری دارند. لـذا به درمانگـران توصیـه می‌شود در تدویـن برنامه هـای تمرینـی، تمرینـات باراوسل و ثبات مرکـزی را مـورد توجـه ویـژه قـرار دهنـد.
کلیدواژه ها
کلید واژه ها : کمر‌درد مزمن، باراوسل ، تعادل، ترس از حرکت، سالمندان.
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است