تأثیر تمرین حرکتی با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی بر زبان و حافظه تاخیری ورزشکاران سالمند با سابقه سکته مغزی
کد مقاله : 1018-CNF
نویسندگان
صبا اسماعیلی *1، شیرین احمدنژاد1، فاطمه برزویی1، مصطفی عموزاده1، فرشته عموزاده2
1دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
2دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده مقاله
زمینه و هدف: جمعیت ورزشکاران سالمند مانند سایر سالمندان رو به افزایش است که این افزایش با شیوع سکته مغزی همراه است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرین حرکتی با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی بر زبان و حافظه تاخیری ورشکاران سالمند با سابقه سکته مغزی بود.

روش بررسی: 30 ورزشکار سالمند بالای 63 سال با میانگین سن (63/3 ± 38/62 سال) بطور داوطلبانه در مطالعه حاضر شرکت و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین حرکتی و کنترل (15=n) تقسیم شدند. گروه تمرین حرکتی، مداخله تمرینی را به مدت 10 هفته و 3 جلسه در هفته و هر جلسه 35 دقیقه انجام دادند. گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکرد. زبان و حافظه تاخیری با استفاده از آزمون بتری ( (RBANS Update در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری ارزیابی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ انجام گردید (۰5/0p<).  

یافته‌ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه تکراری حاکی از بهبود معنیدار زبان و حافظه تاخیری (007/0=p) در گروه تمرین حرکتی  نسبت به کنترل و پایداری نتایج در دو هفته بعد از پس آزمون بود

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج بدست آمده 10 هفته تمرین حرکتی با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی تاثیر مثبت و معناداری بر زبان و حافظه تاخیری سالمندان با سابقه سکته مغزی سالمندان دارد. بنابراین پیشنهاد میگردد از این روش جهت بهبود زبان و حافظه تاخیری سالمندان با سابقه سکته مغزی استفاده شود.
کلیدواژه ها
تکنولوژی واقعیت مجازی ، زبان ، حافظه تاخیری، سکته مغزی ، سالمندی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی