مروری بر راهبردهای مدیریت وزن در چاقی سارکوپنیک
کد مقاله : 1001-CNF (R1)
نویسندگان
زهرا همتی فارسانی *1، محمد فرامرزی2، سمیرا عمادی3
1استادیار گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه اردکان، یزد، ایران
2استاد تمام فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
3دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده مقاله
زمینه و هدف: سارکوپنی عوارض جانبی چاقی را در افراد سالمند تشدید می‌کند و منجر به پیامد های نامطلوب مانند ناتوانی جسمی، کاهش عملکرد،کیفیت زندگی پایین و میزان مرگ و میر بیشتر می‌شود در این مقاله مروری به به بررسی مسیرهایی که باعث اختلال عضلانی در افراد سالمند در اثر چاقی می‌شود و راهکارهای درمانی آن خواهیم پرداخت.
روش بررسی: در مطالعه حاضر با بررسی پایگاه‌های Pupmed، SID، Scholar Google،Springer مطالعات مرتبط با چاقی سارکوپنیک و راهبردهای مدیریت وزن در سالمندان انتخاب گردید. مطالب مقالات جمع‌بندی و گزارش گردید.

یافته‌ها: تغییرات ترکیب بدنی، هورمون‌های ویژه جنسیتی، مسیرهای التهابی و مکانیسم‌های مولکولی باعث توسعه چاقی سارکوپنیک می‌شود و راهبردهای درمانی شامل محدودیت کالری، مکمل‌گیری پروتئین و تمرینات ورزشی هوازی و مقاومتی و ترکیب محدودیت کالری و فعالیت ورزشی است.
نتیجه‌گیری: چاقی سارکوپنیک یک بیماری وابسته به سن چند عاملی است که با شیوه‌ی زندگی بی‌تحرک و عدم مصرف پروتئین کافی همراه است در نتیجه حفظ توده عضلانی در این شرایط مشکل است. چاقی سارکوپنیک سالمندان با از دست دادن استقلال و عوارض متابولیکی همراه است و چالش عمده بهداشت عمومی در افراد بالای 60 سال است. احتمال دارد که کاهش حجم عضلات وابسته به سن و افزایش همزمان توده چربی با تمرینات ورزشی مقاومتی منظم همراه با مصرف پروتئین جبران گردد.
کلیدواژه ها
چاقی سارکوپنیک، راهبردهای درمانی، اختلال عضلانی، سالمندی
وضعیت: چکیده برای ارائه به صورت پوستر پذیرفته شده است